Янев: Който работи в интерес на българския народ, е добре дошъл в лодката на „Български възход“

Българският народ ни изпрати тук, в 48 Народно събрание, да търсим решения, не да се занимаваме със себе си и да демонстрираме егоцентризъм. Решения, свързани с бъдещето на България – сигурност, справедливост и солидарност. Това каза от парламентарната трибуна Стефан Янев от „Български възход“, предаде репортер на БГНЕС.

Темата сигурност е изключително чувствителна, особено когато на километри от нас бушува война, заяви Стефан Янев.

Посланието на „Български възход“ е да се държим подобаващо, с авторитет и изправен гръбнак, за да сме полезни на себе си и на съюзниците ни, подчерта той. „Апелът ни към нашите съюзници е, нека сме солидарни, нека се подкрепяме в трудни моменти – както визите и решенията за Шенгенското пространство, така и за стратегията за военно-технически и бизнес решения“, добави той.

Янев допълни, че от „Български възход“ считат, че солидарността също е и дълг към нашите майки и бащи, към техните достойни старини, както и дълг към децата на България, дълг към тяхното патриотично възпитание, към тяхното образование, дълг към българския бизнес, който не трябва да се чувства като емигрант в собствената си страна.

„Заедно – общество, бизнес, държава в равноправно партньорство, можем да сътворим възхода на България“, категоричен е Янев.

По думите му справедливостта изисква редът и правилата да се отнасят за всички и да се спазват за всички. „Има 10 – 15 личности, които ни разделят – ще работим за механизъм за одит на дейността на тези 10 – 15 човека“, съобщи той и заяви, че ако това не бъде направено, има риск държавата да бъде превърната в територия.

Янев заключи, че който работи в интерес на българския народ и за гражданския интерес, е добре дошъл в „Български възход“. „Който работи против трите „С“, е наш опонент“, каза още той. /БГНЕС