Димитров: Намирам се в много различен етап от живота ми и кариерата ми

Намирам се в много различен етап от живота ми и кариерата ми. Това заяви Григор Димитров след победата си над Александър Зверев на полуфиналите в Маями. Григор спечели с 6-4, 6-7 (4), 6-4 за близо два часа и 40 минути игра, за да намери място в трети финал от сериите Мастърс 1000, където ще се изправи срещу втория в схемата Яник Синер, който даде само три гейма на вече бившия шампион Даниил Медведев.

"В момента водя моите собствени битки, моето състезание. Мисля, че всичко идва от усилената работа, която положихме като екип. Намирам се в много различен етап от живота ми и кариерата ми. Много работа се свърши. Продължих да вярвам, да разцъфвам...това е просто черешката на тортата", започна Димитров, който с успеха си се завърна за първи път в топ 10 след 260 седмици.

Относно битката със Зверев, 32-годишният хасковлия сподели: "Беше голяма борба и от двете страни. Мисля, че и двамата играхме на много високо ниво, особено след първия сет, той повиши нивото в играта си и беше много силен по време на целия втори сет, както и в тайбрека. Постоянно ме натискаше. В третия той имаше точка за пробив. Но аз сервирах добре и след това продължих да търся ударите си. Смятам, че в края контролирах повече разиграванията и движех много добре топката", добави българинът, който сложи край на серия от седем поредни загуби от Зверев. Единствената му победа до този полуфинал в Маями бе на турнира в Базел през 2014.

Наградата за Димитров е финал във Флорида, където съперник е Синер. Италианецът, който има два загубени финала в Маями, води с 2-1 в преките сблъсъци с Григор, печелейки именно в Маями и в Пекин миналия сезон. Спорът за трофея е утре вечер. /БГНЕС