Французин спечели Супер-Г в Гармиш за първа победа в кариерата си

Французинът Нилс Алегре постигна първа победа в Световната купа по алпийски ски в кариерата си, след като спечели супергигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен, Германия.

Дешното състезание се разви много неочаквано, като очакваният дуел между Сиприен Саразен и Марко Одермат не се състоя, тъй като фаворитите не показаха добра скорост. Специалистът в техничните дисциплини Лоик Меяр изглеждаше запътен към първи успех в скоростна надпревара и водеше в подреждането, след като всички водещи скиори бяха финиширали. След това обаче той бе задминат първо от италианеца Гулиелмо Боска, а след това и от Алегре, за които това бе първи подиум в Световната купа.

"Какво се случи? Не знам. Тази сутрин се чувствах зле, нямах енергия, но видях Сиприен и си казах, че днес не е неговият ден и трябва да натисна", сподели дебютният победител Алегре. Лидерът в генералното класиране Марко Одермат сложи край на серията си от 12 поредни подиума в Супер-Г и завърши на четвърта позиция, докато Саразен финишира 11-ти.

Швейцарецът Одермат вече има над 600 точки преднина пред Саразен на върха в генералното класиране, като той води и в класирането за Супер-Г с 290 точки, 71 повече от втория Винсент Крихмайр (Австрия).

Утре в Гармиш ще се проведе още едно Супер-Г.

При жените норвежката Ранхилд Мовинкел взе второто спускане в Кортина д'Ампецо, а зад нея се наредиха Жаклин Уайлс (САЩ) и София Годжа (Италия). Утре в италианския курорт ще има старт в супергигантския слалом. /БГНЕС