Георги Илиев: Терен за нова пониклиника в район “Слатина” е осигурен

Народният певец Илия Луков, както и ансамбъл Фолклорика забавляват жителите на район “Слатина” на днешния празник Петковден, предаде репортер на БГНЕС.

„Това е част от една дългогодишна традиция, хората винаги са искали да се събират и често правим събори”. Това заяви настоящият районен кмет на “Слатина” както и бъдещ претендент за поста.

Той коментира, че жителите на района ще видят едно тържество, което е посветено на българските традиции, народната музика, а след това гражданите ще си поговорят с него. „Всекидневно получавам обратна връзка от страна на жителите на района. Проблемите общо взето са едни и същи, хубавото, което е и ново, е че ще започнем да работим за нова поликлиника, тъй като жителите са недоволни от факта, че в момента има само една поликлиника”, сподели Георги Илиев.

Той подчерта, че терен за тази нова поликлиника е осигурен, очаква се сега подкрепа от държавата и общината, за да започне строежа още през 2024 г.

На въпрос на БГНЕС дали има проблем в район “Слатина” с изоставените сгради Георги Илиев коментира, че има няколко изоставени сгради, но проблемът не е толкова сериозен. „Правил съм предложения за някои сгради, които са изоставени от 20-30 години, но трябват законодателни промени. Говорил съм с политическите групи, които подкрепят обединението ПП-ДБ, надявам се да се съгласят”, каза още кандидатът за районен кмет на Слатина.

Георги Илиев подчерта, че при пазара “Слатина” са пред решаване на проблема с изоставената сграда. „Там сме пред решаване на проблема. Делата приключват, наследниците най - сетне ще си върнат земята и проблемът ще се разреши. Това е може би един от проблемите, при които обърнах внимание още когато станах кмет. Надявам се скоро да се махне тази изоставена сграда от там”, заяви Георги Илиев.

Георги Кузмов, кандидатът за районен кмет на “Оборище” заяви, че е важно да се работи заедно, в екип. “Важно е да работим заедно като екип, да имаме желание, важно е да спечелим всички, за да работим и стоим зад една кауза”, каза Георги Кузмов. /БГНЕС