Гуардиола: Не беше важно как ще спечелим, а да го направим

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че неговият отбор не е показал най-доброто от себе си във финала на Шампионската лига срещу Интер, но изтъкна, че не това е важното, а крайният резултат.

"Гражданите" спечелиха с 1:0 в Истанбул, за да стигнат до мечтания требъл - трофеите от Висшата лига, Купата на Футболната асоциация и Шампионската лига. "През първото полувреме бяхме много нервни. Не можехме да намерим свободния човек - Джон Стоунс. Но беше важно да сме търпеливи. На полувремето им казах, че преди две години срещу Челси на почивката изоставахме с 0:1, а сега е 0:0. Променихме някои неща, но в този турнир имаш нужда и от късмет", каза Гуардиола след успеха, който е трети за него в най-престижната надпревара.

"В края те можеха да изравнят, Фоудън може би можеше да вкара втори гол за нас. Този турнир е като хвърляне на монета. Но ние бяхме на място. Мисля, че беше написано в звездите, че през този сезон Шампионската лига принадлежи на нас и ние успяхме", допълни испанският специалист. "Спечелването на Висшата лига ни даде инерция, след това ФА Къп и сега стигнахме края тук. Много е трудно да спечелиш требъл, така че не е важно как спечелихме днес, а че го направихме", каза още треньорът на Сити. /БГНЕС