Гуардиола: Винаги ще помним този момент

Винаги ще помним този момент. Това заяви мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола след убедителния успех над Флуминензе с 4:0 във финала на Световното клубно първенство. В Джеда "гражданите" спечелиха за първи път турнира в последното му издание в този формат, като завършиха годината с пети трофей след титлата във Висшата лига, ФА Къп, Шампионската лига и Суперкупата на Европа.

За самия Гуардиола това бе 14-и трофей начело на "небесносините" и общо 38-и в треньорската кариера, като испанецът задмина Карло Анчелоти по брой отличия от Световното клубно с четири - два пъти с Барселона и веднъж с Байерн Мюнхен преди триумфа със Сити.

"Много съм горд от този клуб. Това, което постигнахме, е невероятно. Да спечелим този трофей означава, че сме най-добрият отбор в света и нашите играчи, треньори, персонал, всички те работят усилено, за да постигаме тези успехи. Като мениджър, най-горд съм от това, че винаги се борим за най-големите отличия. Без значение колко печелим, какви трофеи вдигаме, ние винаги сме готови да се борим за следващия", започна Гуардиола.

"Да спечелим требъла беше наистина специално, но да завоюваме още два трофея и да държим сега тези пет отличия показва уникалния манталитет на този тим, клуба и неговите привърженици. Това е нещо, което нито един английски клуб не е постигал и ние винаги ще помним този това невероятно време, прекарано заедно", каза още испанският специалист, за чийто тим предстои гостуване на Евертън на 27 декември в мач от празничния период във Висшата лига. /БГНЕС