Ивайло Петев: Срещу Олимпия трябва да търсим победата от първата минута

"Срещу Олимпия трябва да играем изключително умно, с енергията от мача с Балкани. И естествено, да търсим победата от първата до последната минута. Фаворити днес няма. Всеки мач е 50 на 50 като шансове. Видяхте в предишните кръгове какви изненади се получиха. Така че всеки един клуб от всяка една държава инвестира и се развива. Това не е футболът от преди 20 години", обяви треньорът на Лудогорец Ивайло Петев по повод предстоящия двубой срещу шампиона на Словения от втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Късно в събота разградчани прегазиха с 5:0 над новака в Първа лига Етър в мач от втория кръг на родния футболен шампионат.

"Не мога да имам претенции към играта на моите футболисти. Играхме с настроение, създадохме доста ситуации, вкарахме пет гола. Така че напълно заслужени три точки за нас. Всяка една победа дава самочувствие, така че аз се надявам да имаме доста от това в сряда, защото ще ни бъде нужно. Естествено, ние трябва да работим изключително много. При всички положения противникът ни в Европа през новата седмица няма да е от класата на Етър, без да ги обиждам. Етър е отбор, който аз изключително много ценя и уважавам. Но най-важното е, че днес играхме с настроение, бяхме сериозни – това, което го нямаше в първия мач срещу Крумовград. И 5:0 не е малък резултат, анализира Петев.

Наставникът на разградчани коментира и привличането на двете нови попълнения в тима през тази седмица - нападатели Квадво Дуа и Руан Секо.

"Във всеки случай двете ни последни нови попълнения ще помогнат на отбора. Имат нужните качества да бъдат тук. Въпросът е да се адаптират по най-бързия начин и всеки един да покаже потенциала, който има. Трансфери? Това е период, който знаете кога завършва. Напълно логично и нормално е да се вземат нови играчи, да ни напуснат някои от нашите тук. Но това не е на дневен ред. На дневен ред е мачът в сряда." /БГНЕС