Костадин Ангелов: Не се страхувам от ревизии

Спокоен съм за случващото се в здравеопазването. Не се страхувам от ревизии, заяви пред БНТ тази сутрин бившият здравен министър Костадин Ангелов.

В понеделник той обвини служебния си наследник д-р Стойчо Кацаров в разпространяване на лъжи заради предпазните средства за предишните парламентарни избори и ваксинацията на възрастното население.

„Много е опасно това, което се прави в момента, защото то на практика спира ваксинационния процес и срутва всичко направено до момента. Имаме достатъчно дози ваксини да правим по 50-55 000 дози на ден, толкова пристигат от "Пфайзер" всяка седмица”, каза Ангелов и призова министър Кацаров да преосмисли заповедта си, според която от понеделник до четвъртък приоритет във ваксинацията ще се дава на хората над 60-годишна възраст.

Относно средствата в здравеопазването, Ангелов бе категоричен, че има достатъчно финанси за заплащането по хилядата лева за медиците и за ваксините до края на годината. В НЗОК също има достатъчно пари, каза той.

Болници във фалит се надявам да няма, но не изключвам да има натрупани задължения в края на годината заради COVID-19, подчерта още бившият министър. /БГНЕС