Лена Бориславова: Продължават разговорите с ГЕРБ-СДС

“Опитваме се да направим, така че да има работещо НС, знаете, че това зависи от мандатоносителя все пак” - това заяви Лена Бориславова от ПП в кулоарите на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

“Разговаряме за Шенген, Еврозоната, правосъдната реформа, КПКОНПИ, разговорите продължават, виждате, не става за един ден”, каза още Бориславова.

БГНЕС припомня, че и днес продължават преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ за определяне на ключови политики, избиране на председател на НС и евентуално съставяне на правителство. Инициативата е в най-голямата парламентарна група - ГЕРБ-СДС.

Вчера работни групи от двете коалиции свикаха неформална среща в Парламента, където обсъждаха съдебната реформа и присъединяването на България към Еврозоната и Шенгенското пространство. След края на срещата участниците бяха лаконични и коментираха единствено, че не са водени разговори за съставяне на кабинет.

Днес ГЕРБ-СДС ще се срещне с представители на "Възраждане". Двете формации ще разговарят за избора на председател на Народното събрание.

Те издигнаха съответно Росен Желязков и Петър Петров за поста, но не получиха необходимата подкрепа от останалите партии. От "Възраждане" вече заявиха, че няма да подкрепят друга партия да състави кабинет./БГНЕС