Левски срещу израелци или литовци, ако елиминира Шкупи, размина се с Динамо Киев

Израелският АПОЕЛ Беер Шева или литовският Паневежис ще бъде съперник на Левски в третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Преди това обаче "сините" трябва да отстранят северномакедонския Шкупи. Това отреди жребият, изтеглен преди минути в централата на УЕФА в Нион, Швейцария. Добрата новина за тима на Николай Костов е, че се размина с Динамо (Киев), който бе в урната на поставените.

Левски ще е гост в първата среща, която също ще се изиграе на 10 август. Реваншът е седем дни по-късно.

През 2017-а година израелският вицешампион отстрани Лудогорец в третия квалификационен кръг на Шампионска лига. Тогава Апоел спечели първия мач у дома с 2:0 и загуби в реванша с 1:3, като продължи напред заради гола си на чужд терен. Собственост на Апоел е младежкият национал на България Йоан Стоянов

ЦСКА пък ще се изправи срещу победителя от двойката Торпедо Кутаиси (Грузия) – Актобе (Казахстан), ако отстрани носителя на Купата и Суперкупата на Румъния - Сепси. Мачовете от трети кръг са на 10 и 17 август, като в първия двубой победителят от сблъсъка между ЦСКА и Сепси ще бъде домакин.

Грузинският тим е четирикратен шампион на страната и петкратен носител на Купата, а през този сезон Торпедо Кутаиси е на 6-о място във временното класиране. Актобе е епечелил Казахстан 5 пъти, а веднъж са вдигали Купата. В момента Актобе върви трети в шампионата, като изостава само от Астана и Ордабаси.

Очаквано най-тежко ще е на дебютанта в евротурнирите - ЦСКА 1948. Тимът от Бистрица първо трябва да се справи с румънския ФКСБ, а след това евентуално и с датския Нордселанд .

Първата среща ще се играе на 10 август на Националния стадион „Васил Левски“, а реваншът в Дания е седмица по-късно на 17 август.

По-рано през деня стана ясен и евентуалните следващи съперници на Лудогорец. Ако се справи с Олимпия Люблюна, тимът от Разград ще играя срещу турския гранд Галатасарай или литовския Жалгирис в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. В противен случай селекцията на Ивайло Петев ще продължи в Лига Европа, където ще се изправи срещу загубили от мача Динамо Загреб и Астана. /БГНЕС