Любо Ганев за изказването на Лечков: Плод на емоции

Любомир Ганев взе отношение по изказването на Йордан Лечков пред „Дарик радио“. Припомняме, че вицепрезидентът на Българския футболен съюз каза в интервю, че волейболът е един от спортовете, които нямат особени успехи през последните 15-20 години.

„Думите на Данчо са плод на емоции и съм сигурен, че не е искал да обиди колеги от други федерации“, каза президентът на БФВ. „Ние не сме и от обидчивите. Важното за нас е да продължим да се развиваме в правилната посока. Стараем се да осигурим най-добрите условия за развитие на волейбола в България“.

Ганев бе категоричен, че от БФВ никога не биха си позволили да коментират и дават оценки на резултатите на други федерации. „Ние никога не бихме си позволили да коментираме и даваме оценки на резултатите на другите федерации. Напротив – винаги сме на линия, ако с нещо можем да бъдем полезни. Като част от българския спорт ние сме съпричастни и се радваме на всички успехи. И ни е много неприятно, когато резултатите не отговарят на очакванията“.

„Ръководството и служителите на БФВ всекидневно се стремят да повишават нивото на българския волейбол. През годината постигнахме отлични резултати при различни възрасти, имаше и някои разочарования. Надяваме се догодина да се представим още по-добре в предстоящите ни състезания“, завърши той. /БГНЕС