Лудогорец официално се раздели с Ивайло Петев

Лудогорец се раздели със старши треньора Ивайло Петев, съобщиха от пресслужбата на разградчани. Решението бе взето в неделя вечер след нулевото равенство с Арда в Кърджали.

Петев се завърна при „зелените“ в началото на март 2023 година. Той изведе отбора до златен дубъл - 12-а поредна титла и трета Купа на България. При втория престой на специалиста, Лудогорец записа 26 победи, 6 равенства и 7 загуби в 39 мача във всички турнири.

Клубът благодари на Ивайло Петев и му пожелава успех в кариерата занапред!

Нулевото равенство срещу Арда сложи край на престоя на Петев начело на българския шампион, но знаците за раздяла вече бяха дадени, когато бившият селекционер на Босна и Херцеговина, наред с целия спортно-технически щаб и ръководство подадоха оставки след унижението от датския Норшеланд, който помете Лудогорец със 7:1 на 5 октомври в турнира Лига на конференциите.

Впоследствие Петев води отбора още два мача – победа над Пирин Благоевград с 4:0 у дома и равенството с Арда в Кърджали. За тима предстои тежка визита на Фенербахче в четвъртък вечер в ЛК.

Все още не е ясно кой ще бъде новият старши треньор на „зелените“, но според различни информации в Разград ще се завърне бившият наставник на Левски и националния отбор Георги Дерменджиев. /БГНЕС