„Медено приключение“ разказва на децата за ролята на пчелите

Екологичната инициатива „Медено приключение“ стартира в детските градини на район „Искър“ в Дена на пчеларя, който отбелязваме на 10 февруари, предаде репортер на БГНЕС.

Инициативата е заслуга на общинския съветник Лорита Радева, която е заместник-председател на Комисията по околна среда в Столичния общински съвет, се провежда за пръв път през 2020 г. и оттогава помага на децата да научат повече за ролята на пчелите за запазване на живата природа.

„За нас е предизвикателство за разкажем по един увлекателен начин за ролята на пчелата. Акцентът е поставен върху значението, което пчелите имат за опрашването на цветята, растенията и всичко, което дава плод и съответно представлява храна за животинските видове и хората“, сподели пред БГНЕС Лорита Радева.

Малчуганите също така научават и за лечебните свойства на меда, който ни помага при простуда, а също така, че той е за предпочитане пред другите сладости заради богатото си съдържание на ценни хранителни вещества.

Според Радева най-вдъхновяващото нещо по време на кампанията са именно децата. „Те гледат с огромно любопитство. Подготвени са от своите учители и проявяват активност с допълнителна информация, допълват те когато започнеш да разказваш. Диалогът е много заразителен и по тази причина продължаваме с инициативата, защото е важно децата да знаят, че трябва да пазим природата“, заяви Лорита Радева. /БГНЕС