Shell използва компютърната игра Fortnite за реклама сред младежите

Кога за последен път си мечтал да тръгнеш на епично пътешествие с автомобила си с двигател с вътрешно горене?

Гигантската петролна корпорация започна да се насочва към младежите с кампанията „Shell Ultimate Road Trips“, в която се включва хитовата видеоигра на Epic Games "Fortnite".

Кампанията е част от по-широка инициатива за продажба на по-младите поколения на "новия първокласен бензин" на Shell. Извън изключително популярната режим в играта Battle Royale, корпорацията също така рекламира продукта в Twitch, TikTok, Instagram и YouTube, съобщава "The Byte".

В много отношения това е леко завоалиран опит да се спечели по-младото население от страна на една от най-големите петролни компании в света - точно по времето, когато вместо това трябва да насърчаваме всяка жизнеспособна алтернатива.

Обгазени

Въпреки че човечеството е изправено пред предизвикано от изменението на климата бедствие, улеснено от изгарянето на изкопаеми горива – реалност, която със сигурност не е прелетяла през главите на по-младите хора – Shell удвои производството на природен газ и петрол тази година, което вече доведе до рекорд печалба за компанията през миналата година, според "Блумбърг".

Като част от прокарването на своя „нов и подобрен“ първокласен бензин, Shell спонсорира популярни геймъри във Fortnite. Новото изживяване се изразява в това играчи да зареждат резервоарите си във виртуални бензиностанции Shell.

„Покорете нови пътища и отидете на места, на които никога не сте били“, гласи официално съобщение на кампанията.

Но дали инициативата наистина ще спечели играчите, остава да видим. Изследванията показват, че повечето младежи са силно загрижени за изменението на климата, във феномен, който все повече се нарича "климатична тревожност".

Разбира се, тези страхове далеч не са неоснователни, тъй като глобалните температури се покачват с ускоряващи се и неумолими темпове.

Все пак не всяко дете, което играе Fortnite, е напълно информирано за световните процеси. /БГНЕС