Стойността на Twitter е спаднала със 71% в ерата Мъск

Американската инвестиционна компания Fidelity обяви, че социалната мрежа X, е загубила над 71% от стойността си, откакто е била закупена от милиардера Елон Мъск през октомври 2022 г, съобщи "Сараево таймс".

Мъск купи Twitter за 44 млрд. долара, а Fidelity, която има дял от собствеността в социалната мрежа, я оцени на 15 млрд. долара още през май миналата година. Това е 1/3 от сумата, която Мъск плати.

Американските медии смятат, че предходната година е била трудна за Х и отношенията му с рекламодателите. През юли Мъск заяви, че компанията е в тежко финансово състояние поради значително ограничаване на рекламирането, след като той промени името на Twitter.

Компании като Disney и IBM прекратиха рекламирането на X през ноември, след като Мъск подкрепи нещо, което мнозина сметнаха за антисемитско послание.

По-късно Мъск се извини, че е подкрепил гореспоменатото послание, но разкритикува тези, които са спрели рекламите в неговата социална мрежа. Той призна, че бойкотът може да убие компанията. /БГНЕС