В сряда теглят жребия за номерата в бюлетината за местните избори

Подготовката на изборите върви нормално и в срок. Регистрирани в Централна избирателна комисия (ЦИК) след извършените проверки останаха 58 партии и 9 коалиции. Вчера приключи срока за регистрация на тези партии и коалиции и състава на местните коалиции в Общинските избирателни комисии, както и срокът са регистриране на инициативни комитети за издигане на независими кандидати.

Това съобщи говорителят на ЦИК Росица Матева, предаде репортер на БГНЕС.

“С регистрираните партии и коалици и инициативни комитети може да се запознаете на страницата на всяка Общинска избирателна комисия, има пряк достъп и на страницата на ЦИК”, добави говорителят. До 23 септември регистрираните в ЦИК или Общиснки избирателни комисии коалиции, партии, местни коалиции имат възможност да правят промени в състава и наименованието си.

“Вече тече регистрацията на кандидатите. До 26 септември трябва да бъдат регистрирани всички кандидати на кметове, кметове на райони, общиснки съветници и т.н Ще избираме 5053 общински съветника. На 27 септември в ЦИК ще бъде изтеглен жребия за определяне номерата на бюлетината на всички партии и коалиции, които са регистрирани в ЦИК“, каза още Матева. /БГНЕС