Васил Терзиев: Ще търсим диалог за изпълнението на нашата програма

Основният ни конкурент е апатията. Всичките ми конкуренти са достойни, оценявам качествата им и се надявам да се получи хубав сблъсък на идеи, а не типичното отрицание, заяви пред Нова тв кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ Васил Терзиев.

Ще продължа да работя за града и развитието на България със създаване на икономически възможности, привличане на чужди инвестиции, създаване на работни места, инвестиции в образование. Ще търсим диалог за изпълнението на нашата програма, това включва да се говори с всички. На ниво местна власт се борим срещу ГЕРБ за неефективно управление, това, че се налага такъв тип управление съвместно на държавно ниво, не променя това,че ние си водим сериозна битка за промяна на София и начина, по който тя трябва да се управлява, убеден е Терзиев. Основополагащо е да има принципен подход, добави той.

По скалата от 1 до 10 Терзиев заяви, че желанието му да спечели изборите в София е 10. „Играем за победа с целия отбор”, каза издигнатият за кмет. Защо обаче не се кандидатира и за общински съветник, обясни: „Така сме преценили. Имаме изключително силен кандидат в лицето на Борис Бонев. От ден едно сме фокусирани върху убедителна изборна победа. Преценили сме, че това е най-правилната конструкция и че имаме всички шансове да дадем нов тласък на София. Мисля, че няма нужда от мен в общинската листа”, уточни Терзиев.

Дали, ако ПП-ДБ и „Спаси София” не успеят да съберат мнозинство в общинския съвет, са готови да повторят „сглобката” по примера на националното управление, той заяви: „Ние сме казали, че ще търсим тематични мнозинства. Когато имаш добри идеи, очакването ни е разумните хора да подкрепят най-доброто за развитието на града. Ще търсим диалог за изпълнението на нашата програма – което включва да си говориш с всички, представени в общинския съвет, без договорки”. /БГНЕС