Велиан Бакалов след триумфа на тенисистките до 18 г: Радвам се, че и аз съм част от този отбор

"Искам отново да поздравя момичетата. Те постигнаха невероятен успех. Радвам се, че и аз съм част от този отбор", обяви капитанът на България Велиан Бакалов след спечелената за втора поредна година европейска отборна купа по тенис за девойки до 18 години, предаде репортер на БГНЕС. Тимът ни в състав Росица Денчева, Ива Иванова и Александра Габровска триумфира в Гранвил (Франция).

„Момичетата се пребориха с голяма конкуренция, успехът е изключителен. За нас най-вълнуващ беше моментът, в който при влизането в комплекса в Гранвил видяхме снимка на миналогодишните шампионки, а сега и нашата снимка ще бъде поставена там“, коментира Бакалов.

Той разкри, че по предварителна информация догодина финалите на Европейската отборна купа няма да се проведат във Франция заради Олимпийските игри, а ще бъдат преместени в Испания.

„Надявам се да спечелим трофея за трети път. Смятам, че тези момичета могат да участват и следващата година. Имаме добър отбор. Имаме четири момичета в топ 100. Дано да е разширен съставът. Надявам се момичетата един да станат част и от отбора на България за „Фед Къп“. Избрах Росица Денчева, която е на 16 години, но има право да участва. На тези девойки им предстои дълъг път и искрено вярвам, че ще успеят. Ако участва, българският тим със сигурност ще бъде фаворит догодина“, заяви още Велиан Бакалов.

Ива Иванова заяви, че на финала срещу Словакия всички са показали най-доброто от себе си: „В квалификациите първият ни мач срещу Украйна беше доста труден, но успяхме да се преборим. Във финала показахме най-доброто, на което сме способни и победихме“.

„Трябва да подобрявам играта си във всички аспекти“, добави Иванова, на която предстои участие на турнир в Канада, а след това и на Откритото първенство на САЩ при девойките.

„Мисля, че намерих своето място в отбора и ми беше много приятно да съм част от състава“, допълни друга от националките Александра Габровска. /БГНЕС