Всичко или нищо за Лудогорец срещу Балкани в Шампионска лига

Лудогорец посреща косовския Балкани в мач-реванш от първи квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят в сряда е от 21,00 часа на стадиона в Разград.

Тимът на Ивайло Петев загуби първата среща 0:2 и се нуждае от драстично по-добро представяне, ако иска да продължи да се бори за място в групите на Шампионска Лига. Разградчани изиграха много слаб мач в Косово, може би с изключение на първите 15 минути, в които домакините очевидно бяха под напрежение. С напредване на времето играчите на Балкани се успокоиха и заиграха все по-добре, като в крайна сметка се възползваха от положенията, които създадоха.

През уикенда Балкани почива, докато Лудогорец допусна още една загуба, този път в българското първенство, отстъпвайки на Крумовград с 1:3. През първото полувреме новакът в Първа лига тотално надигра шампионите и дори може да съжалява, че допусна гол малко преди почивката, но изпълнението на Доминик Янков бе превъзходно. Ивайло Петев даде почивка на голяма част от титулярите си, но както всички са наясно, дори резервният състав на Лудогорец е достатъчно добър да постигне добър резултат срещу Крумовград. За съжаление на шампионите обаче, голяма част от избраниците на Петев в този мач не оправдаха доверието му.

Очевидно е, че в настоящият момент „орлите“ имат проблеми не само с отбелязването на попадения, но и в защита. Лудогорец допуска прекалено елементарно положения пред вратата си и на Ивайло Петев му предстои да вземе тежки решения за състава в сряда. Липсата на Антон Недялков категорично е осезаема, а новопривлеченият Марсел Хайстер очевидно ще се нуждае от време. Иван Йорданов се включи добре срещу Крумовград, но е трудно да прогнозираме дали е готов за титуляр във важните мачове от евротурнирите. На десния фланг на защитата Лудогорец също изпитва затруднения и поне на този етап изходящият трансфер на Сисиньо през зимата изглежда като грешка.

Балкани е преодолим съперник и индивидуалната класа на играчите на Лудогорец е далеч по-сериозна. Със сигурност отпадане на „орлите“ на толкова ранен етап в квалификациите ще е грандиозен провал. Плюс за домакините в сряда е, че този път напрежението в играчите на Балкани ще е много голямо, а както се видя в ранните минути на първия мач, това ще е добро дошло за Лудогорец. /БГНЕС