Вучич се сравнява с Тръмп, нарича Туитър цензор

Сръбският президент Александър Вучич очаква профилът му в Tуитър да бъде блокиран, както беше направено преди с Доналд Тръмп, заяви . Това каза сръбският лидер пред журналисти.

"И кой е цензурата? Те изобразяват цензори, просто чакам профилът ми да бъде изключен, за да мога да стана още един Тръмп на света", каза президентът. Вучич припомнайки че в същото време прессекретарите на талибаните имат свободен достъп до Tуитър, съобщи ТАСС.

Коментирайки етикетирането от Tуитър на сръбските медии като сътрудничещи с държавата, Вучич каза: „Не разбирам защо сте толкова притеснени от това, те казаха най -доброто за тези медии и с кого те трябва да си сътрудничат, с олигарси, крадци и престъпници ли? Нормалното е, че си сътрудничат с властите. Ние като държава не плащаме за повечето от тези медии, а те финансират „Гласа на Америка“и Би Би Си, но не написаха, че това са проправителствени медии, те не са тези, които просто си сътрудничат, това са държавни медии “.

По -рано социалната мрежа Tуитър обяви намерението си да добави официални тагове за принадлежността на акаунтите към правителствените структури за още 16 държави. През август миналата година подобни оценки бяха получени от страните на постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН (Русия, САЩ, Франция, Великобритания и Китай).

Новият списък включва Канада, Куба, Еквадор, Египет, Германия, Хондурас, Индонезия, Иран, Италия, Япония, Саудитска Арабия, Сърбия, Испания, Тайланд, Турция и Обединените арабски емирства.

Маркировка получиха акаунтите на ключови представители на властите, включително външни министри, правителствени агенции, посланици, прес -секретари и ключови дипломати, както и правителствени медии./БГНЕС