Алкарас прекъсна победната серия на Синер, ще играе с Медведев на финала в ИУ

Испанецът Карлс Алкарас нанесе първо поражение на Яник Синер от началото на годината, след като победи с 1-6, 6-3, 6-2 в полуфинален сблъсък от Мастърса в Индиан Уелс. Синер бе спечелил всичките си 16 двубоя от началото на сезона и бе спечелил общо 19 поредни двубоя, но Алкарас показа класа и характер, за да стигне до обрат.

Италианецът започна ударно осмата среща между двамата и даде само един гейм на съперника си в първия сет. Във втората част Алкарас поведе рано с пробив и след това отрази няколко възможности за пробив на съперника, за да изравни резултата. В решаващия трети сет бившият номер 1 в света доминираше на корта и дръпна с 5-1, преди да затвори мача след малко над два часа игра.

Така Алкарас и Синер вече са си разменили по четири победи, а испанецът е съвсем близо до първа титла от Уимбълдън насам. Неговата задача във финала ще бъде много тежка, тъй като ще се изправи срещу руснака Даниил Медведев, който победи Томи Пол с 1-6, 7-6(3), 6-2. Медведев има две победи и три загуби срещу Алкарас до момента, а при успех в неделя ще събере в колекцията си титлите от всички Мастърси на твърди кортове. Руснакът вече е триумфирал в Маями, Канада, Синсинати, Шанхай и Париж. /БГНЕС