Алкарас си уреди сблъсък с Джокович в Торино след чиста победа над Медведев

Карлос Алкарас се класира за полуфиналите в дебютното си участие във Финалите на ATP, след като в последния си мач от Червената група срази Даниил Медведев с 6-4, 6-4 за около един час и 20 минути игра.

Испанецът се нуждаеше от задължителен успех над руснака, който вече си бе гарантирал място във финалното каре, и го постигна, след като реализира по един пробив и в двете части. Сблъсъкът бе много оспорван, като ключовата разлика дойде от това, че дебютантът спаси и двете точки за пробив пред Медведев, докато третият в света загуби на два пъти подаването си.

Иначе, и двамата сервираха силно, като приключиха с положителен баланс при уинърите и непредизвиканите грешки – 22-11 за Алкарас, докато Медведев се отчете с 14 завършващи удари и 8 непредизвикани.

Чистият успех на Алкарас му гарантира и първото място в крайното подреждане на Червената група. Това означава, че в полуфиналите на сингъл той ще срещне световния номер 1 и действащ шампион Новак Джокович, който остана втори в Зелената група. Медведев пък ще има за съперник в последните четири представителя на домакините Яник Синер, който е без грешка до момента след три последователни победи.

Довечера от 22:00 часа българско време Андрей Рубльов и Александър Зверев се изправят един срещу друг в мач без значение. /БГНЕС