Янев: Нямаше опорочаване на вота, изборите бяха честни и свободни

Служебният кабинет направи възможното за организацията на изборите и за предотвратяване на грозните явления, свързани с купуването на гласове и корпоративния вот. Това заяви служебният премиер Стефан Янев по време на откриването на днешното правителствено заседание, предаде репортер на БГНЕС.

„В неделя се проведоха третите за тази година парламентарни избори заедно с първи тур на изборите за президент и вицепрезидент. Независимо от предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да бъдат организирани и ще се създадат предпоставки за изкривявания, нарушения и опорочаване на вота, те не се сбъднаха. Българските граждани имаха възможността да гласуват честно, свободно и открито. Служебният кабинет направи възможното както по организацията на изборите, така и за предотвратяване на грозните явления, свързани с купуването на гласове и корпоративния вот. Неслучайно оценката на външните наблюдатели на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа даде положителен резултат и адмирира усилията на МВР за справяне с тези грозни явления“, допълни той.

Служебният премиер каза още, че ниската избирателна активност е притеснителна. Той призова българските граждани да гласуват честно и открито на балотажа./БГНЕС