Атлетик Билбао срази Барса след продължения в 1/4-финалите за Купата на Краля

Атлетик Билбао се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Краля, след като постигна впечатляващ обрат над Барселона с 4:2 след продължения. Редовното време завърши при равенство 2:2, а в допълнителното време баските бяха по-настоятелни и стигнаха до победата.

Двубоят започна по мечтан начин за домакините, които откриха чрез Горка Гурусета още в 1-та минута. Само в рамките на шест обаче каталунците отвърнаха на удара, правейки пълен обрат след точните интервенции на Роберт Левандовски и Ламин Ямал. Ойхан Сансет възстанови паритета малко след началото на втората част, като по този начин завършиха и редовните 90 минути.

Билбао нанесе решителните си удари в края на двете продължения, като точни за тима бяха братята Иняки и Нико Уилямс, като Иняки, появил се от пейката, се отчете и с асистенция. Така Атлетик, който има 23 трофея от надпреварата, се присъедини към Реал Сосиедад и Майорка, които също си осигуриха място в последните четири. Сосиедад надви Селта с 2:1 като гост, а Майорка се наложи над Жирона с 3:2 на Балеарските острови.

Последният полуфиналист ще бъде определен от сблъсъка между Атлетико Мадрид и Севиля, които се изправят един срещу друг по-късно тази вечер. /БГНЕС