Биков: Кризата ще се реши само с участието на ГЕРБ в управлението

Политическата криза ще бъде решена само с участието на ГЕРБ в управлението. Това каза по Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Той отрече да се заформя коалиция между ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане”.

“Всяка от тези формации не подкрепя настоящото управлението, но по различни причини. Не виждам възможност да сформираме общо управление с тези партии. Подобна конфигурация не би решила и политическата криза, която е момента най-сериозния проблем”, категоричен бе Биков.

Той коментира и скандала със снимките от спалнята на Бойко Борисов в „Бояна”, за които се появиха резултати от прокурорската проверка за тях и установиха, че са манипулирани.

“Ние никога не сме имали съмнения по отношение на Борисов, затова сме в ГЕРБ. Очевидно и нашите избиратели не са имали съмнения”, заяви Биков. “Ние нямаме проблем тези документи да се оповестят. За нас тази тема е приключила. Има една друга тема обаче, за която никой не пита”, допълни той, визирайки записи м на които се вижда как министър-председателят в оставка Кирил Петков и шефът на кабинета Лена Бориславова влизат заедно в апартамент.

“Премиерът с шеф на кабинета и с действащ председател на парламента - стават едни отношения, които се наричат корупция”, заяви Биков. “Корупция не е само да раздадеш постове. Това е шуробаджанащина и конфликт на интереси”, коментира той и заяви, че това “може да изглежда като жълта тема, но е сериозен проблем”.

“Ако са те, за мен не е много добре министър-председател и началник на кабинета да влизат в някакъв апартамент в 8 часа сутринта. И това се случва преди началникът на кабинета да бъде назначен за такъв. Това е нарушение на морала”, заяви още Биков. “Бориславова е като Кралят-слънце. Тя управлява държавата в момента”, каза той. /БГНЕС