Бойко Борисов: Разбирам, че за ПП-ДБ избори 2 в 1 са логичен завършек на некоалицията

"Не съм получавал никакъв меморандум и не съм го чел", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, обръщайки се към колегите си от ПП-ДБ като към "незряла" политическа партия, предаде репортер на БГНЕС.

"Подобен подход е незрял. Подобен документ се изготвя от работна комисия и когато е готов се дава за подпис. Мария Габриел ми прочете по телефона първите няколко изречения. Постът външен министър е единственият, за който ГЕРБ навремето се е преборил, направил е компромис, всички останали министри са техни. Интересно е, че вие (журналистите – бел. ред.) ми говорите за изпратен някъде документ – във време, в което те усилено сменят регулатор. Този подход вече не е незрял, а е арогантен и неприемлив. Този подход прави ГЕРБ в невъзможност да подкрепи каквото и да било", категоричен бе Борисов.

Той попита кой е съгласувал смяната на най-важната агенция в държавата – АДФИ. Според Борисов ПП-ДБ еднолично и в разрез на всичко сливат НАП и Митници.

Борисов разчита предложението на ПП-ДБ като подялба на държавата. „50 на 50 – на всичко, в същото време целия МС да остане техен. От първите десет реда разбирам, че за ПП-ДБ избори 2 в 1 са логичен завършек на некоалицията“, каза още Бойко Борисов.

Независимите регулатори са независими, не се парцелират между Борисов и Петков. Категорично не сме склонни да приемем предложението на ПП-ДБ, заяви Борисов. /БГНЕС