Bon Jovi - една от най-успешните рок групи

Международният успех застига групата през 1986 г. с издаването на третия им албум „Slippery When Wet”, който се продава в над 20 милиона копия по целия свят и включва най-популярната им песен "Livin 'on a Prayer".

Издадена като сингъл, песента от оттогава става три пъти платинена, а към днешна дата клипът има близо 700 милиона гледания в YouTube! От създаването си през 1983 г. групата печели множество награди - включително една „Грами“ и една „BRIT“ - и е част от Залата на славата на Великобритания и Залата на славата на рокендрола в САЩ. С други думи Bon Jovi е една от най-популярните, влиятелни и успешни рок групи от 80-те години на 20-ти век.

Bon Jovi правят творческа пауза в началото на 90-те, преди да се съберат и запишат петия си албум „Keep the Faith” през 1992 г. Повечето музиканти от групата използваха почивката, за да се впуснат в самостоятелни музикални проекти.

Не е тайна, че Bon Jovi носят името на фронтмена на групата Джон Бон Джоуви. Но в началото са имали намерението да се казват „Джони Електрик“ - през 1983 г. групата почти подписва договор с Mercury Records на PolyGram под името „Джони Електрик” и в последния момент решават да последват съветите на колегите си и вместо това избират името на фронтмена си. Други групи по това време са имали успех с прости имена от по две думи като „Van Halen” и затова момчетата от Bon Jovi разумно избират да последват примера им. Останалото, както се казва, е история. /РИА Новости

Тагове: