Депутатите гласуват промени в комисиите и Закона за енергетиката

Тази седмица народните представители ще гласуват редица законопроекти, както и ще гласуват промени в съставите на постоянните комисии към НС, предаде репортер на БГНЕС.

Депутатите ще гласуват четири проекторешения за промени в постоянни комисии, а след това ще проведат първо гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за енергетиката.

В четвъртък се очаква депутатите да гласуват на второ четене Законопроекта за Българската народна банка. Със законопроекта за БНБ се цели обезпечаването на правната интеграция на българската централна банка в Евросистемата при въвеждане на еврото като парична единица на страната ни.

Освен това предстои и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс, както и второ гласуване на промените в Закона за здравното осигуряване.

Народните представители ще гласуват на второ четене промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, както и второ гласуване на Законопроекта за ратифициране на Споразумението за многогодишна подкрепа за изпълнение на Плана за оценка на Програма „Образование“ 2021 – 2027 г. между МОН и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, подписано на 25 юли 2023 г.

В предстоящата седмица ще се гласува и Проект на решение за определяне на Комисия за одитиране на годишните финансови отчети на Сметната палата за 2019 г., 2020 г., 2021 г., 2022 г. и 2023 г. /БГНЕС