Дерменджиев: Искам да играем по-спокойно и освободено

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев иска да види по-спокойна и освободена игра от своите избраници срещу Парагвай и Чехия тази седмица, предаде репортер на БГНЕС.

Всички лоши резултати остават зад гърба ни, гледаме напред и каквото се случи. По време на първия мач имаме право на шест смени. Недялков ще ни липсва, но има момчета, които да го заместят. Самите резултати и негативизмът към играчите повлияха на отбора. Не е добре, когато губиш, но не е добре и когато те хокат постоянно. Това си е нашият национален отбор все пак. Разговаряхме много с играчите, но ситуацията не е лека", заяви Дерменджиев.

Той също така изтъкна, че ще вика единствено футболисти, които са във форма, а освен това иска отборът да загърби поредицата от загуби и психологическото натоварване от тях.

Най-лошо е това, че има психологическо натоварване. На мен ми се иска това да отмине или поне да се намали. Искам да вдъхна вяра и увереност на момчетата, защото имат потенциал и възможности. Искам да ги видя по-спокойни, да играят освободено. Честата смяна на треньори не е добре за играчите, харесвам да се играе комбинативно, но ще се съобразя с качествата на футболистите. Който играч е в добра форма, той ще бъде в националния тим", допълни треньорът.

Националът Страхил Попов каза, че футболистите още от сега си говорят за баражите в Лига на нациите, които могат да ни класират за Евро 2020. Той призова играчите да си вземат поуките от последните резултати и да са максимално готови да помогнат на България.

От доста време не сме имали шанс за класиране. Нормално е още от сега да си говорим, да обсъждаме, защото шансът е голям. Всички трябва да са концентрирани и в максимално добро състояние. Ние сме професионалисти и всеки трябва да показва на какво е способен. Щом си в националния отбор, значи си един от най-добрите и треньорски смени и такива неща не трябва да влияят. Трябва да си вземем поуките от тежките резултати и да ги преодолеем", каза Попов. /БГНЕС