Лазар Лазаров: Само с обединени усилия на централната и местна власт ще има добри резултати

"Само, когато сме заедно и са обединени усилията на централната, местната власт и представителите на бранша, само тогава можем да постигаме добри резултати. Днешният празник е изключително хубав, затова че въплъщава надеждите на всеки един за по-добра реколта и за по-добро бъдеще". С тези думи служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров заряза лозите в Поморие. Церемонията се състоя в землището на града по повод днешния празник - Трифоновден, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

На събитието присъстваха Тодор Джиков, заместник-министър на земеделието, областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова, кметове на общини.

"Това, което ние като държава ще направим, е да подкрепяме предприемачите и местните власти за подобряване стандарта на живот и възможностите за развиване на бизнеса. Днес ще отправим и една молитва, една надежда за по-добра година, а тя ще бъде такава", допълни Лазаров.

Пред журналисти Лазаров съобщи, че са проведени срещи с представители на бранша, като предстоят и още такива. На част от срещите са коментирани предизвикателствата, свързани с възстановяване на масивите след природните бедствия, които са сполетяха региона на Поморие и Бургас на 17 септември м.г.

"Миналата година бяхме тук на тези лозови масиви, които бяха унищожени от бурята. Сега сме изключително щастливи и изпълнили ангажимента си към лозарите, да споделим днешния празник и да пожелаем Трифон Зарезан да пази и закриля лозята и да има достатъчно грозде за вино", каза областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова./БГНЕС