Лудогорец наказа много слаб ЦСКА в Разград

Лудогорец постигна много важна победа. Шампионите наказаха слаб ЦСКА с 3:0 в Разград. Домакините тотално надиграха съперника си и даже можеха да спечелят с още по-голям резултат. Тимът на Нестор ел Маестро не знаеше къде се намира в голяма част от двубоя и дори позволи на домакините да му се подиграват.

Още в третата минута Иван Йорданов принуди Густаво Бусато да се намесва. Рефлексът на бразилеца бе тестван с удар под напречната греда, който обаче не затрудни особено стража. Две по-късно отново Бусато блесна със страхотно спасяване. Текпетей стреля по земя в десния далечен ъгъл, но бе неутрализиран.

Третото положение за разградчани бе превърнато в попадение. Негов автор бе Руан, който бе изпуснат от Мено Кох, засичайки страхотно центриране на Кирил Десподов и откривайки резултата в осмата минута.

В 33-ата Лудогорец удвои аванса си. Кирил Десподов центрира от свободен удар, Аслак Фон Витри отправи удар, топката рикошира в Сейни Санянг и влезе във вратата на Густаво Бусато за 2:0.

Матиас Фаетон можеше да върне едно попадение в малко преди края на първата част, но Падт с лекота улови. Минута след това Десподов излезе очи в очи с Бусато и стреля право в стража на ЦСКА.

В 50-ата минута футболистите на Лудогорец имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Иван Турицов. Никола Попов лично отиде да преразгледа ситуацията и отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Кирил Десподов, който наказа бившия си тим за 3:0.

В 72-ата минута Никола Попов отново лично преразгледа ситуация на терена, като този път тя бе за директен червен картон на Ноа Сонко Сундберг, който напусна терена преждевременно заради умишлен удар с лакът срещу Дюкенс Назон. В третата минута на добавеното време Лудогорец беше близо до четвърти гол, но изстрелът на Иван Йорданов се спря в гредата и не влезе в мрежата на Бусато. /БГНЕС