Откриха Световната купа по паркур в София с едноминутно мълчание

С едноминутно мълчание в памет на жертвите от наводненията в Царево днес в столицата беше открита Световната купа по паркур. Официални гости на кратката церемония бяха Мирослав Боршош - заместник-кмет по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ в Столична община, Чарлз Перие – президент на комисия „Паркур“ към Международната федерация по гимнастика, Йордан Йовчев – председател на Организационния комитет и Красимир Дунев – президент на Българската федерация по гимнастика.

„В този тъжен да България ден откриваме световната купа по паркур в София. Благодарен съм на Българската федерация по гимнастика и лично на Красимир Дунев и Йордан Йовчев за неуморната работа и страхотната организация на това състезание. Благодаря за усилията, които полагат за развитието на спорта и за утвърждаването на София като един от най-добрите градове – домакини. Пожелавам успех на всички състезатели и нека най-добрите победят, като се надявам все пак те да са българи“, обърна се към участниците Мирослав Боршош.

„Приветствам ви с добре дошли в София. За нас е огромна чест за трета поредна година да организираме световната купа. Благодарим за доверието, което ни гласува Международната федерация по гимнастика. Благодаря на всички, че сте тук. Благодаря на Министерството на младежта и спорта и на Столичната община за оказаната подкрепа. Признателност и за нашите спонсори, но най-вече искам да благодаря на целия организационен комитет, който положи страхотни усилия да организира това състезание. Благодаря ви и на добър час на всички“, сподели пък легендата Йордан Йовчев.

Междувременно българската представителка в дисциплината скорост (жени) Ксения Момчилова преодоля днешната квалификация с пето време и ще участва в полуфинала утре от 17:15 часа. /БГНЕС