Откриват македонистки клуб в Благоевград

На 30 октомври в Благоевград официално ще бъде открит македонски културен център „Никола Вапцаров”, съобщи репортер на БГНЕС.

Начинанието е финансирано от Македонското международно движение за правата на човека (ММДПЧ).

Според разпространената информация, културният център ще бъде ръководен от Македонското сдружение за защита на основните индивидуални човешки права – „организация, която защитава правата на угнетеното македонско малцинство в България”. Уточнява се, че сдружението ще продължи да получава финансови средства от Македонското международно движение за правата на човека.

„Македонското международно движение за правата на човека призовава медиите, журналистите, политическите партии и всички, които наистина са заинтересовани да защитават човешките права, да осъдят системното нарушаване на правата на македонците”, се казва още в съобщението.

От ММДПЧ допълват, че подробна информация за церемонията на 30 октомври ще бъде обявена по-късно и призовават да бъдат дарени средства за македонския културен център „Никола Вапцаров”.

„Македонците са изправени пред най-сериозната в новата история заплаха за нашата идентичност и съществуване като македонци.. Действайте сега”, призовават от македонисткото движение. /БГНЕС

Благоевград / България