"Пирогов": Ранената при разстрела на Алексей Петров жена е интубирана, състоянието й е тежко, но стабилно

“Нощта премина сравнително спокойно. Направени са две операции. Пациентката е обработена, оперирана и смятаме, че операциите към този момент са успешни. Интубирана е, в тежко състояние".

Това заяви изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" д-р Валентин Димитров във връзка с простреляната при убийството на Алексей Петров жена вчера, предаде репортер на БГНЕС.

Д-р Димитров коментира, че двете операции са били на ръка и гръден кош. “Екипите са си свършили работата. Нощта е минала спокойно за пациентката”, добави той. Той обясни, че жената няма как да бъде разпитана, защото в момента е на апаратна вентилация и не може да говори, т.е интубирана. “В съзнание е относително, но тя не може да говори. Бихме казали, че критичния момент е преминал, но състоянието й е тежко”, поясни д-р Димитров и добави, че откакто пациентката е в болницата, не е разговаряла с никого.

Д-р Димитров отбеляза, че в момента е рано да кажат дали предстоят още операции, защото това се решава в последствие ако се появят усложнения. Той посочи, че пациентката има охрана.

Изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" отказа да коментира самоличността й. /БГНЕС