ПП-ДБ-СС: Вяра Тодева правилно върна решението за комисиите в СОС

Абсолютно сме съгласни с връщането на решението за комисиите от страна на Вяра Тодева. Сега вече ще има възможност да се спази една нормална процедура. Общинските съветници ще могат да се запознаят с проектопредложенията, ще могат да ги обсъдят.

Това каза Христо Копаранов, общински съветник от ПП-ДБ-СС на извънреден брифинг по повод днешното решение на областния управител на София, предаде репортер на БГНЕС.

Така решението за избор на комисии ще бъде прието напълно по правилата. Още в четвъртък ние предупредихме, че по този начин заседанието няма да е законосъобразно, и предупредихме, че новата сглобка ще цели да провали заседанието, каза още Копаранов.

Върнатото решение засяга и избора на заместник-председатели на СОС, което също трябва да бъде направено наново, допълни и колегата му Симеон Ставрев. "Имаме още една седмица до следващото заседание на СОС, нека спокойно обсъдим и приемем нещата, членовете на комисиите, и без конфронтации да започве работата на Общинския съвет", призова Ставрев.

Ако извънредното заседание беше свикано както ние искахме - да се проведе в понеделник, всичко щеше да е законно. Начинът на разпределяне на местата в комисиите трябва да стане по прозрачен начин, нищо не налагаше да се бърза толкова. До момента няма нито едно проведено заседание на комисия, така че пак казвам - нищо не налагаше да се бърза толкова, каза още Копаранов. Докато в залата се водеха преговори, явно някъде другаде се е водил паралелен процес, и комисиите бяха разпределени непрозрачно, затова Вяра Тодева взе най-правилното решение, допълни общинският съветник./БГНЕС