Спортисти и граждани чистят парк Ловния дом над Благоевград

Над 200 спортисти и граждани на общината се включиха в почистването на емблематичния парк Ловен дом над Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Стотици благоевградчани, млади и стари, се включиха днес в доброволческа инициатива на спортните клубове, подкрепена от Община Благоевград за почистване на парка над града.

Акцията има за цел да превърне парка в по-приветливо място за жителите и гостите на областния център.

Любимото място на благоевградчани за разходка и отмора е в окаяно състояние, паркът бе облагороден за посещението на дипломатическия корпус през 1987 г., от тогава тъне в разруха-обрасъл, разпадащи се сгради на бившия ловен дом и хотел-ресторант Бор.

Васил Бачев, управител на общинската фирма „Биострой“, разпредели доброволците на четири групи. започна разчистването от храстите и наносите по алеята от паркинга до ресторант Бор към Ротондата, стълбите до Обсерваторията, както и алеите от Ловния дом към Розариума и вадата от Братската могила към Зоопарка.

„Имаме намерение това място да го поддържаме редовно, а не само еднократна проява както досега, за да може това което имаме в Благоевград да се промени“, обясни кметът Методи Байкушев.

Освен него в акцията се включи и председателят на ОбС Радослав Тасков.

За доброволците бяха осигурени резачки, ръкавици, чували, гребла и други инструменти. /БГНЕС