Бернар Арно е удостоен с Почетния легион във Франция

Президентът Еманюел Макрон награди с Големия кръст на Почетния легион Бернар Арно, главен изпълнителен директор на френския гигант за луксозни стоки LVMH, в присъствието на множество престижни гости, сред които и американската попзвезда Бионсе, съобщиха от Елисейския дворец, предаде АФП.

75-годишният Арно е удостоен с най-високото достойнство на Ордена на Почетния легион - отличие, създадено от император Наполеон I в началото на XIX в. за награждаване на цивилни и военни за техните действия и заслуги към Франция.

Начело на водещата световна компания за луксозни стоки (мода, кожени изделия, парфюми и алкохолни напитки), Арно вече е най-богатият човек в света, като активите му се оценяват на 230 млрд. долара, изпреварвайки Илон Мъск с неговите 210 млрд. долара, според класацията на Forbes.

На церемонията присъстваха множество знаменитости, сред които Бионсе, придружена от съпруга си, рапъра Jay-Z, американският милиардер Елон Мъск, ръководител на групата Tesla, както и кралицата на Йордания Рания и съвременният американски художник Джеф Кунс.

От политическа страна са поканени министрите на икономиката Бруно Льо Мер, на вътрешните работи Жералд Дарманин и на културата Рашида Дати, както и бившият президент Никола Саркози и кметът на Париж Ан Идалго. /БГНЕС