Биков: Моето лично мнение е, че не трябва Асен Василев да участва в правителството

Когато някой излезе по телевизията и говори, че хора, свързани с ГЕРБ – нямат право да бъдат част от изпълнителната власт не прави добро впечатление и спира целия процес на преговори. Когато сме насаме водим добра комуникация. Това заявява в профила си във фейсбук Тома Биков от ГЕРБ.

"Промяната" за 8 месеца, когато бяха на власт не можаха да направят програма, а ние в момента без правителство и мнозинство изготвихме програма.

Как ще отговаря Кирил Петков за Шенген? Та той отговаряше за цялата държава в правителство, в което нямаше ГЕРБ и какво постигна? Сега иска единият да е вицепремиер, а другият – Василев, да отговаря отново за финансовата политика на България. Няма да стане това – ето казвам го – или го правим нормално, а не ексцентрично или не го правим. Иначе ще влезем в по-голям батак, подчерта Биков.

Нека колегите от ПП-ДБ да покажат своето виждане и идея – ясно е вече за програмата, че имаме идея, защото я изработихме заедно, но трябва да знаем колко усилия да хвърлим при съставянето на първия мандат. Ако ни предлагат това, което беше пуснато в медиите, то е неприемливо, и ще направим всичко възможно, за да сформираме правителство.

Ако Лена Бориславова твърди, че Асен Василев разбира от бюджетни политики – очевидно сме на различни мнения. Казвам директно, че той е виновен за това, че България не влезе в еврозоната. Влизайки в чакалнята през 2020 г., по времето на управлението на ГЕРБ, имаше договорка, че ако продължаваме да поддържаме нисък бюджетен дефицит и ниска инфлация – то ще сме част от еврозоната. Това беше унищожено от финансовия министър в служебното правителство на Янев и после в редовното на Кирил Петков, а именно Асен Василев. Неговата политика отмени обществения консенсус от 97-а година. Моето лично мнение е, че не трябва Асен Василев да участва в правителството, коментира още Биков. /БГНЕС