Дядо Коледа от Горна Оряховица събра пари за болно детенце

За 11-та година Георги Симеонов от Горна Оряховица влиза в ролята на Дядо Коледа и раздава подаръци на малчуганите от града и региона, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Всяка година коледните му обиколки по адреси са благотворителни. Тази година събраните средства ще дари за лечението на 4-годишната Ани от село Правда, която страда от Детска церебрална парализа и епилепсия. Всички събрани средства от посетените адреси ще бъдат дарени за рехабилитация на Ани, която в момента е със семейството си в Турция, където е оперирана. Нужната сума е около 30 хиляди лева. В Детска градина „Щастливо детство" в Горна Оряховица подпомагат каузите на Георги Симеонов за трета поредна година. В детското заведение са особено съпричастни сега, тъй като познават семейството, а братчето и сестричето на Ани са техни възпитаници.

"Децата наистина са много послушни, заслужават си подаръците, заслужават си посещението на Дядо Коледа...Ние се включваме трета поредна година в неговите кампании и наистина се надяваме да помогнем за лечението на малката Ани. Приемаме присърце тази кауза, защото и бритчето, и сестричето й бяха в нашата детска градина, семейството е прекрасно. Наистина имат нужда от нашата подкрепа!", разказва директорката Марияна Кушева.

"Подкрепихме я с голямо удоволствие и с надежда, че нещо може да се подобри към по-добро! Чудесна е каузата за Ани, братчето и сестричето бяха при нас, ние се познаваме лично с тях , приятели сме с майката и бащата, така че – удоволствие е за нас да помогнем!", допълва я Емилия Хаджигеоргиева, която е педагог там.

Георги Симеонов е убеден, че всеки, който се превъплъщава в Дядо Коледа у нас, е хубаво да дарява за благотворителност своите хонорари./БГНЕС