Епична битка в „Арена Бургас“ прати Черноморец на исторически финал

След епична битка в „Арена Бургас“ и две продължения Черноморец се класира за първи финал за клуба от създаването на Националната баскетболна лига. За последно бургазлии са достигали до медал в шампионата при мъжете през 1981 г., като никога не са били първи или втори в първенството. Вчера тимът, воден от Васил Евтимов, се пребори в невероятна драма с Рилски спортист, като направи пълен обрат за 95:90 и така спечели полуфиналната серия с 3-1 победи.

Георги Боянов бе героят за домакините в невероятното зрелище с две продължения в новооткритата зала "Арена Бургас", като прати мача в продължение с тройка. Преди това Рилски спортист се виждаше победител в мача, като минута и половина преди края имаше аванс от 11 точки при 67:56. Самоковци обаче допуснаха да бъдат застигнати със серия от 2:12 и така изпуснаха водачеството си. В двете продължения драмата бе пълна, като в края на първото Деян Карамфилов донесе нова възможност на Рилски да мечтае за победата, но в последните секунди от второто лидера на Черноморец Георги Боянов довърши опонента с ключова тройка и още два успешни наказателни удара.

Боянов завърши мача с 21 точки и 11 борби, 19 точки добави Джордан Тъкър, 15 – Брайс Нзе. Симеон Лепичев показа отлична защита и завърши с 13 точки и 10 борби, 12 наниза Мунис Туту, а 10 – Макол Мойен. За Рилски спортист Йордан Минчев изигра поредния много силен мач в плейофите и завърши с 24 точки и 10 борби. Капитанът Чавдар Костов наниза 20 точки и 13 борби. По 16 точки вкараха Брандън Рандолф и Деян Карамфилов, като българският национал добави и 8 асистенции и 6 отнети топки.

Битката за златото ще противопостави „акулите“ на защитаващия титлата си шампион Балкан. За Рилски спортист остава серия за бронзовите медали с ЦСКА. /БГНЕС