Как да отслабнем след празниците

Маргарита Корольова, диетолог и кандидат на медицинските науки, в интервю за Life.ru съветва как да отслабнем по-бързо след новогодишните празници.

Специалистът подчерта, че който иска да свали излишни килограми, 50 процента от диетата му трябва да се състои от задушени зеленчуци.

Тя съветва да се консумират поне 500 грама зеленчуци на ден. "Те не само създават условия за поддържане на имунитета, но и осигуряват добра детоксикация, т.е. премахване на веществата, които са се натрупали в организма в резултат на злоупотреба с големи количества сладкиши, мазнини и алкохол", казва тя.

Лекарят заяви, че си струва да се включат витаминни добавки в менюто и да се консумират повече протеини от естествен произход. "Два до три пъти седмично варено месо, за хора на 45 години плюс веднъж на седмица", добави тя.

Според диетолога солта трябва да се избягва, тъй като тя задържа течностите. Освен това Корольова препоръчва да се пие много вода, за да може организмът бързо да се освободи от излишните вещества. "Ако премахнем солта и пием достатъчно течности, ще свалим повече от половината от натрупаното тегло, веднага ще усетите резултата", каза лекарят./БГНЕС