Хавиер Бардем: Гледах "Е.Т." 24 пъти след развода на нашите

54-годишният носител на "Оскар" за филма "Няма място за старите кучета", който има две деца от 49-годишната си съпруга Пенелопе Крус, е син на актрисата Пилар Бардем и баща си Хосе Карлос Енсинас Дусинагу, който според спомените на Пилар имал "жестока природа" и веднъж стрелял по входната им врата, преди да се разделят малко след раждането на Хавиер.


Хавиер разказва пред WIRED как се е справил с раздялата на родителите си: "Гледах "Е.Т." 24 пъти без прекъсване. Родителите ми се разделиха, когато бях малък. Баща ми почти отсъстваше. В някои отношения се чувствах като изоставено дете. Освен любовта на майка ми и любовта на брат ми и сестра ми усещах, че има част от мен, която вече не се обгрижва. Мисля, че когато видях този филм, бях на 14 години. Свързах се толкова дълбоко с Елиът и с ЕТ, защото той също е изоставен. Там има две изоставени души, които се опитват да намерят любов, за да се задържат заедно, да принадлежат към семейство. И в същото време колко е трудно за любовта да се сбогува с другия, за доброто на другия, разбирате ли...". Плача всеки път, когато гледам този филм. Плача дотолкова, че децата ми понякога пускат филма, а аз казвам: "Не, не искам да го гледам".

След раздялата на родителите му майката на Хавиер отглежда него и по-големите му братя и сестри, Карлос и Моника, а баща му умира от левкемия през 1995 г.

Хавиер допълва пред WIRED, че се възхищава на Тимъти Шаламе, Зендая, Флорънс Пю и Остин Бътлър за тяхната "красива енергия", докато снимат предстоящия "Дюн": Част втора" заедно./БГНЕС