Ливърпул почита Бил Кенрайт и сър Боби Чарлтън преди следващите си две домакинства

Ливърпул ще отбележи тъжната кончина на президента на Евертън Бил Кенрайт, като на „Анфийлд“ тази вечер, преди домакинството на френския Тулуза в Лига Европа, ще звучи песента на The Hollies „He Ain’t Heavy, He’s My Brother“.

Тази песен не е избрана случайно – именно покойният Кенрайт я избира да прозвучи на „Гудисън Парк“ – домът на Евертън, след излизането на доклада на независимата комисия след трагедията Хилзбъро през септември 2012.

В добавка, играчите, треньорите и хората от персонала на Ливърпул ще носят черни ленти по време на срещата с Тулуза.

В неделя, „червените“ ще почетат и друга легенда, но на Манчестър Юнайтед – сър Боби Чарлтън, който си отиде от този свят миналия уикенд. Световният шампион с Англия, трикратен победител в Първа дивизия и европейски клубен шампион с Юнайтед, починалият на 86 години Чарлтън бил близък приятел с легендата на Ливърпул Бил Шенкли, като бил и част от почитта, отдадена към жертвите на Хилзбъро през септември 2012 на „Анфийлд“.

По-късно той поканил семействата на 97-те трагично загинали фенове в резултат от случилото се на „Хилзбъро“ през април 1989 да наблюдават мач между Юнайтед и Ливърпул на „Олд Трафорд“. В негова чест, привържениците на „Анфийлд“ ще почетат великия сър Боби Чарлтън с аплодисменти преди началото на срещата с Нотингам Форест. Всички играчи, треньори и хора от персонала също ще носят черни ленти на ръкавите си. /БГНЕС