Медведев пречупи Зверев и е първият полуфиналист в Торино

Даниил Медведев си гарантира участие в полуфиналите на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Торино, след като в оспорван сблъсък сломи съпротивата на Александър Зверев със 7-6 (7), 6-4 за малко над час и 45 минути игра.

Двубоят започна с пробив на сметката на третия в схемата руснак, но Зверев се окопити и го върна в шестия гейм. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който германецът поведе с 4-1 точки и имаше два сетбола, но Медведев завърши силно дългия гейм със серия от три безответни точки, за да поведе в сетовете. Във втория играта вървеше гейм за гейм, като Зверев пропусна брекпойнт в деветия и веднага след това бе наказан за край на срещата.

„Беше много труден мач от психологическа гледна точка. Започнах много добре, играех силно. Той още не беше намерил ритъм, но в един момент се окопити и в този миг, поради някаква причина, аз започнах да играя по-лошо за кратък период от време. Щастлив съм, че успях да се възстановя и да играя по-добре в края на първия сет. В края и на два сета бе много оспорвано…в тайбрека той имаше сетбол на собствен сервис. Щастлив съм, защото тази година загубих някои от тези завързани двубои“, каза Медведев след мача.

Зверев, който на старта победи Карлос Алкарас, направи повече уинъри от съперника – 26 срещу 18, а броят непредизвикани грешки бе идентичен – 8 за германеца и 6 за Медведев. Руснакът не може да бъде изместен от едно от първите две места в Червената група, докато Зверев и Алкарас ще се борят за второто място на полуфиналите от групата. В последните мачове германецът играе с Андрей Рубльов, а испанският талант се изправя срещу Медведев.

Днес предстоят последните срещи от Зелената група. Световният номер 1 и действащ шампион Новак Джокович играе с първата резервата Хуберт Хуркач, който замени оттеглилия се заради травма Стефанос Циципас, от 15:30 часа българско време, а вечерта от 22:00 любимецът на домакините Яник Синер има за съперник дебютанта Холгер Руне. /БГНЕС