Медведев се справи с Рубльов за успешно начало в Торино

Даниил Медведев спечели изцяло руския сблъсък с Андрей Рубльов на старта на Финалите на ATP. Той се наложи над сънародника си с 6-4, 6-2 в двубой от Червената група на турнира, който се провежда за трета поредна година в Торино. Срещата продължи малко над час и половина.

Рубльов отрази четири точки за пробив в откриващите си два сервис гейма. Медведев нанесе своя удар при първата си възможност за брейк в седмия гейм. След това третият в световната ранглиста спаси цели седем точки за връщане на пробива, за да удържи предимството си и в крайна сметка да спечели първия сет. Във втория Медведев бе далеч по-убедителен, като след два пробива си подпечата дебютния успех в Червената група от надпреварата.

Медведев приключи с 10 аса и 3 двойни грешки, като загуби само шест точки на първи сервис. Ключово се оказа това, че той отрази и седемте възможности за пробив пред Рубльов. В добавка, шампионът от 2020 спечели 7/8 точки на мрежата. Той завърши с 24 уинъра и само 6 непредизвикани грешки. В следващите мачове от групата Медведев играе с Александър Зверев, а Рубльов се изправя срещу Карлос Алкарас.

Днес са вторите срещи от Зелената група. От 15:30 часа българско време Стефанос Циципас има за съперник Холгер Руне, а вечерта от 22:00 световният номер 1 и действащ шампион Новак Джокович играе с представителя на домакините Яник Синер. /БГНЕС