С нов албум и турне „Bobo & The Gang” вдигат нивото, но остават верни на откровеността към феновете

Лятото идва и на хоризонта се задават нови хитове и музикални турнета. Точно с това ще ни изненада и добре познатата вече на българските фенове фънк, джаз и хип-хоп група „Bobo & The Gang”.

Създадена преди 10 години, групата не спира да твори и сега предстои да зарадва почитателите си с концерт под открито небе на 22 юни в летен клуб „Строежа“, на поляната над стадион “Юнак”.

За концерта, предстоящото си турне и готовият им за излизане втори албум, двама от музикантите в групата, Борислав Димитров – Бобо, текстописец и вокал, и Росев Ватев, барабанист на групата, разказаха в интервю за Агенция БГНЕС.

„Bobo & The Gang” стартира преди повече от 10 години. Събрахме се за един концерт пред народния театър тогава и оттогава вече 10 години творим“, започна разговора Бобо, връщайки се в годините на създаването на бандата.

„Всички знаят, че през 2020 година заради пандемията дейността на музикантите беше спряна. Но ние продължихме да работим в студио. Вече сме готови с втория си албум. Предстоят и няколко концерта в различни градове“, разкри той.

Освен познатите досега стилове, в които работи групата, музикантите дръзват да експериментират вече и с рокендрол.

„Ние сме музиканти, които не обичат да се ограничават стилово, жанрово. Най-важното за нас е да правим музика, която е откровена, без излишно мислене докъде ще стигне след това. Просто да бъде най-искрения вариант на това, което искаме да се случи с нашата музика“, каза от своя страна Росен.

„Различното при нашите текстове е, че използваме словосъчетания, които смятаме за оригинални, като някакъв вид „улична поезия“. Те са с по-социална насоченост, обърнати са повече към душевността, не толкова към материалното“, добави и Бобо.

Владислав Мичев - тромбон, Димитър Льолев - саксофон, Ангел Дюлгеров - китара, Ивайло Стайков - клавири, Стойко Милев - бас, Борислав Димитров – Бобо - вокалист и Росен Ватев - барабани – това е пълният актуален състав на „Bobo & The Gang“, които преди малко повече от месец изненадаха всички с грандиозно следпандемично завръщане. Това се случи с представянето на парчето „Опитали поне“ и видео към него.

„Опитали поне“ е песен, в която много хора се припознаха. Знаем колко е сложно да се занимаваш с изкуство в България, как не всеки може да успее. Това е и посланието в песента – дори и да е малък шанса да успееш, трябва да опиташ“, разказа повече за възприелото се с голям успех парче.

Събитието под открито небе на 22 юни ще стартира с 30 минутен концертен сет от Robi – соловият проект на музикалния продуцент на нашумялата група “Молец”, а след събитието, от „Строежа“ готвят афтърпарти с диджейски сет на Feel от The Top Stoppers, който е от 22:00 ч. с вход свободен.

На предстоящия концерт седмината музиканти ще изпълнят освен обичаното „Опитали поне“, и други от своите познати и обичани песни, но и ще запознаят за пръв публиката с предстоящия си нов албум, като им представят част от песните в него.

„Това са дебютни стъпки на тази музика и за нас е изключително интересно как ще се приеме“, каза Росен и продължи шеговито: „Ще видим хората как ще реагират. Не че няма да го издадем, ако не реагират добре. Пак ще го издадем, защо ние си вярваме и вярваме в музиката, която правим“.

За разликата между него и първия албум на „Bobo & The Gang”, разказа Бобо.

„Новият ни албум се откроява от първия ни, който излезе през 2017 година, с по-откровени текстове, по-задълбочени послания, както и по-смирено звучене откъм аранжименти, т. е. не е толкова експресивен, колкото е обърнат навътре към самите нас – едно по-улегнало звучене на групата“, каза той.

Двамата си имат и любими парчета от предстоящата „тава“.

„Аз изключително много усещам, че съвпаднаха нещата, които искахме да кажем, в песента „По-добър“. За мен това е чиста форма на съвпадение между музика и текст и означава „да уцелиш в десетката“ – когато съвпадението между различните части на едно цяло, зависещо от 7 човека, е добро“, заяви Росен.

За вокалиста на групата интересното парче в албума е друго.

„Има едно парче, което е още с работно заглавие – „Триглавата“ се казва, тъй като от едно става друго и накрая съвсем различно. За мен то е най-дълбоко като послание“, каза Борислав Димитров – Бобо.

Музикантите са развълнувани от новите си предстоящи срещи с публиката.

„Това, което предстои, са концертите ни из България – Бургас, Варна и още няколко други градове, които са част от лятното ни турне“, съобщи барабанистът на групата.

„Вдигнете си критериите за музикално издържано произведение и заповядайте на нашите концерти“, отправи пред БГНЕС призив Росен Ватев. /БГНЕС