Антъни Джошуа и Дилиан Уайт ще се бият на 12 август в Лондон

Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа ще се изправи срещу едно от големите имена в дивизията Дилиан Уайт в лондонската зала "О2" на 12 август. Това ще бъде втори сблъсък между британските съперници, като преди близо осем години Ей Джей победи Уайт с тежък нокаут в седмия рунд.

За Джошуа това ще бъде втори мач през годината, след като в началото на април победи американеца Джърмейн Франклин по точки. Преди това той записа две поредни загуби от настоящия шампион Олександър Усик. Балансът на Ей Джей в професионалния бокс е 25 победи (22 нокаута) и 3 загуби. От своя страна Уайт има 29 успеха (19 нокаута) и 3 поражения. Той също регистрира победа над Франклин в последния си мач, който се играе в края на ноември миналата година, а преди това бе спрян от другия шампион в категорията Тайсън Фюри.

"От самото начало на годината казах, че идеята ми е да бъда активен. Ще бъда готов за боя, искам да си свърша работата", каза Джошуа, който като има загуба от Уайт при аматьорите през 2009. "Нямам търпение отново да се кача на ринга в "О2". Това ще бъде война. Резултатът е 1:1, така че това ще определи крайният резултат", сподели Уайт.

Вчера стана ясно, че световният шампион Олександър Усик също ще се бие през август. Той ще защитава поясите на WBO, WBA и IBF срещу британеца Даниел Дюбоа на 26 август във Вроцлав, Полша. /БГНЕС