Фернандес спаси пет мачбола и защити титлата си в Монтерей

19-годишната Лейла Фернандес спечели титлата от турнира в Монтерей за втора поредна година, след като победи колумбийката Камила Осорио с 6-7(5), 6-4, 7-6(3) във финала на надпреварата в Мексико.

Младата канадка, която сензационно достигна финала на Откритото първенство на САЩ миналото лято, отново показа железни нерви, като отрази пет мачбола, преди да сломи съпротивата на своята съперничка. По този начин Фернандес спечели втора титла в кариерата си, като и двете са от турнира в Монтерей.

Украинката Даяна Ястремска, която преди седмица трябваше да се раздели с родителите си, за да избяга от войната в Украйна, загуби във финала в Лион от китайката Джън Шуай с 6-3, 3-6, 4-6. 21-годишната Ястремска сподели, че ще дари спечелените 14 500 евро от наградния фонд в помощ на родината си. "Това бе една тежка седмица. Ако хората в Украйна ме гледат, искам да им кажа "вие сте толкова силни, имате невероятен дух". Опитах се да се боря за Украйна. Благодаря на феновете за подкрепата, през цялата седмица се борих не само за себе си, но и за страната си", каза Ястремска след финала. /БГНЕС