Клоп няма да промени решението си въпреки завръщането на Едуардс

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви на днешната си пресконференция, че завръщането на Майкъл Едуардс като изпълнителен директор на Fenway Sports Group няма да промени решението му да напусне „Анфийлд“ след края на сезона. Германецът е разговарял с Едуардс, с когото имаше много успешни професионални взаимоотношения в ролята му на спортен директор преди Едуардс да напусне през 2022, но няма да има промяна в крайното му решение.

Едуардс прекара повече от десетилетие на „Анфийлд“ в различни роли и собствениците FSG го потърсиха за нова позиция в клуба в опит да изведе мърсисайдци през преходния период след раздялата с Клоп.

Запитан относно това дали Едуардс го е попитал дали няма да промени решението си, Клоп заяви пред журналистите: „Не, защото – и това е много важно в неговата професия, той не е глупав. Това не бе тема за дискутиране. Можете ли да си представите, ако бях променил решението си сега? Можете ли? Разбира се, че не. Щеше да бъде същото като момента, в който казах, че няма да отида в друг клуб в Англия и следващата година да подпиша с нашите съседи или клуб, който има нужда от треньор“, каза германецът, който определи Едуардс като „топ избор“, и продължи относно решението си да напусне:

„Не казвам тези неща, без да съм ги обмислил предварително. Това би означавало сега да осъзная колко велик е този клуб, а аз винаги съм го знаел. За мен това е най-добрият клуб в света и въпреки това напускам. Точно това се опитвах да обясня“.

56-годишният Клоп говореше на пресконференция преди осминафиналния реванш със Спарта Прага в турнира Лига Европа. „Червените“ гледат към четвъртфиналите, след като спечелиха първия мач с 5:1 като гости. Предвид вече завоювания трофей от Купата на Лигата, Ливърпул е в борбата за още три – тимът е въвлечен в битка за шампионската титла с Арсенал и Манчестър Сити, има четвъртфинал във ФА Къп с Манчестър Юнайтед тази неделя и изглежда сигурен за последните осем в ЛЕ.

„Клубът се намира в много добро място. Хората ще оценят това в края на сезона, когато видят какво всъщност сме постигнали, но това не е толкова важно за бъдещето – това, което постигнем този сезон, е за настоящето. Важното за бъдещето е колко добър е отборът, играчите, структурата, организацията? Точно от там произлиза оптимизмът ми“.

В титулярния състав на Ливърпул срещу Спарта може да бъде Мохамед Салах, след като египтянинът се появи на два пъти от пейката след възстановяването си от травма. „Нямаше да е възможно да играем по-дълго последния мач (б.ред – равенството 1:1 с Манчестър Сити). Не съм сигурен дали той е готов за пълни 90 минути, но при всички случаи е готов да стартира. Има още десет мача от Висшата лига и да се надяваме още много двубои в останалите турнири, така че те са също толкова важни. Мо е напълно окей с това“, завърши мениджърът на „червените“. /БГНЕС