Майк Тайсън се завръща на ринга срещу YouTube звездата Джейк Пол

Бившият световен шампион в тежка категория Майк Тайсън ще се завърне на ринга срещу YouTube звездата Джейк Пол, който от известно време се занимава с бокс.

Мачът между двамата е насрочен за 20 юли на 80-хилядния „AT&T Стейдиъм“ – домът на Далас Каубойс. Събитието ще се излъчва на живо по Netflix – първият мач от боен спорт в историята на стрийминг платформата.

Пол е с 30 години по-млад от Тайсън, като изгря в YouTube, преди да започне изненадващо боксова кариера. Той започна с шест поредни победи, преди да отстъпи на боксьора и телевизионна звезда Томи Фюри. Последваха нови три успеха за Пол, който има по-голям брат – Логан, който също се изявява предимно в социалните мрежи, но е и шампион в Световната федерация по кеч (WWE).

„Устремен съм към това да стана световен шампион и сега имам възможността да докажа на какво съм способен срещу най-великия шампион в тежка категория в историята, най-злия човек на планетата и най-опасния боксьор за всички времена. Това ще бъде мач за историята“, каза Пол.

Тайсън похвали предстоящия си съперник. „Той израсна много като боксьор през годините, така че ще бъде много забавно да видим какво ще направи волята и амбицията на едно хлапе срещу опита и класата на най-великия. Аз започнах кариерата му, когато се бих с Рой Джоунс-младши и сега планирам да я завърша“.

Срещу Рой Джоунс-младши Тайсън завърши наравно през 2020. В същата вечер Пол нокаутира бившата НБА звезда Нейт Робинсън. Последният професионален сблъсък на „Железния Майк“ бе през 2005 година, когато той загуби от ирландеца Кевин Макбрайд.

Netflix продължава с афинитета си към излъчване на спорт. В последните няколко месеца на стрийминг платформата бяха излъчени Netflix Slam – демонстративният тенис мач между Карлос Алкарас и Рафаел Надал, както и Netflix Cup, който включваше голфъри и пилоти от Ф1, състезаващи се един срещу друг. /БГНЕС